Един от най-големите клубове в света Манчестър Юнайтед се намира в ужасяваща криза. Тимът е на последното място във Висшата лига с голова разлика - 1:6 след първите два кръга, а загубите дойдоха от отбори като Брайтън у дома с 1:2 и Брентфорд като гост с 0:4.

Очакванията в клуба бяха с идването на новия треньор Ерик Тен Хааг нещата да се променят. Заговори се за нова ера и светло бъдеще, но действителността се оказа същата, а дори и по-лоша и от миналия сезон особено с този старт.

Истината е, че Юнайтед се превърна в гранда с втората най-дълга серия без трофей в историята. Преди това само Ливърпул имаше по-лоша серия от цели 30 години, но успя да я прекъсне през 2020-а година.

Манчестър Юнайтед не е ставал шампион вече 10 години, но по-лошото за клуба е, че не се вижда, че и в следващите години тимът ще има шанс за титлата в Англия, след като Ливърпул и Сити вече дръпнаха доста пред останалите клубове.

"Червените дяволи" вече изпитват сериозни трудности дори да достигнат до евротурнирите, а през миналия сезон бяха на крачка да играят в третия по сила турнир Лигата на конференциите, но все пак достигнаха до Лига Европа. В Шампионската лига отборът, който между 2008 и 2011 изигра три финала и спечели един от тях не е стигал по-далеч от четвъртфинал и то само два пъти в последните 10 години.

Проблемите в Юнайтед започнаха с края на ерата на сър Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландец напусна клуба през сезон 2012-2013 с титла във Висшата лига, но 10 години по-късно тази титла се оказа и последната за клуба. Фъргюсън, който е и най-успешният мениджър в историята на клуба и един от най-дълго задържалите на поста в световен мащаб донесе половин дузина трофеи и рекорди, които се чупиха един след друг. След Фъргюсън Юнайтед има спечелени едва четири трофея. Три бяха спечелени под ръководството на Жозе Моуриньо и един при Луис ван Гаал - Лига Европа, ФА Къп, Купата на лигата и Къмюнити шийлд през 2016 и 2017-а години. Последният трофей е от 2017-а година - Купата на лигата.

И докато при повечето отбори често се стига и до финансови проблеми, за Юнайтед въобще не можем и да говорим за нещо подобно. Отборът е един от най-богатите в света, може да си позволи футболисти по 100 млн. и притежава силни играчи. Въпреки това кризата в отбора продължава дълги години. Клубът си осигури през тази седмица и един от най-класните халфове - Каземиро от Реал Мадрид, а в отбора са още Рафаел Варан, Кристиано Роналдо, Кристиан Ериксен, Маркъс Рашфорд, Давид Де Хеа. Въпреки това резултатите не идват. 

Атмосферата в отбора също е ужасяваща не само заради загубите. Тен Хааг и Роналдо са в открит конфликт, а португалецът иска да напусне, за да играе отново в Шампионска лига. 

Юнайтед игра два финала в Лига Европа, от които спечели и загуби един, но това е второстепенният турнир на Европа и определено феновете няма как да са доволни, че отборът с най-много титли в Англия играе там, а не в Шампионска лига. 

Определено проблемите за Юнайтед са много и ако не бъдат решени скоро то клубът рискува да стане отбор, който се бори само за влизане в топ 4, но не и за трофеи както беше преди години.