Австрия спечели сензационно група D на Евро 2024, в която са още отбори като Франция и Нидерландия. Австрийците изиграха страхотен мач и победиха с 3:2 Нидерландия, а в същото време Франция направи 1:1 с отпадналия тим на Полша и така Австрия спечели групата.

В 6-та минута австрийците откриха, след като Александър Прас центрира в наказателното поле, където Дони Маален се опита да изчисти, но вместо това си отбеляза автогол. 

Нидерландия успя да изравни в началото на втората част, когато Шави Симонс подаде към Коди Гакпо, който не сгреши за 1:1.

59-та минута Австрия отново излезе напред в резултата. Грилич центрира в наказателното поле, а Веербруген засече с глава и вкара за 2:1. 

В 76-та минута Мемфис Депай изравни, след като овладя от точката на дузпата и вкара. Първоначално голът беше отменен заради игра с ръка на Депай, но на повторенията се видя, че такава няма и голът беше зачетен - 2:2. 

В 80-та минута Австрия поведе за трети път в двубоя. Баумгартнер намери много добре в пеналта Марсел Забицер и той реализира за 3:2. 

В 83-та минута при абсолютно същото положение като третия гол Баумгартнер беше изведен добре, проби в пеналта и вкара, но този път голът беше отменен заради засада.

В другия мач от групата Франция не успя да победи Полша и завърши 1:1. 

В 42-та минута след хубава многоходова атака Франция можеше да открие, но Мбапе пропусна. 

Французите откриха в 56-та минута, когато Якуб Кивиор фаулира Осман Дембеле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Килиан Мбапе, който вкара за 1:0. 

В 74-та минута Свидерски беше фаулиран от Дайо Упамекано в пеналта. Първоначално не беше отсъдена дузпа, но след преглед с ВАР беше отсъден наказателен удар. Левандовски застана зад топката и Менян спаси, но дузпата беше пребита, защото вратарят беше извън голлинията преди изпълнението на полския страж. След това при втория опит Левандовски не сгреши и изравни резултата.

Така Австрия спечели групата с 6 точки, Франция остана на втора позиция с 5 точки, Нидерландия е на третото място с 4 точки, а Полша отпадна с една точка.