Националният селекционер на България по футбол Илиан Илиев говори преди мача с Румъния утре. За "лъвовете" това е първа от двете юнски контроли, след като на 8-и този месец гостуват на Словения на стадион "Стожице" в Любляна.

Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да използва и Валентин Антов, който снощи имаше мач с клубния си тим Кремонезе в италианското първенство.

Най-важното е да стане един хубав мач. Имаме две контролни срещи до лигата на Нациите и трябва да ги използваме по най-добрия начин. Утре играем срещу един добър отбор утре. Искам да му пожелая успех на Европейското първенство, започна Илиев.

Румъния е добър отбор с доста футболисти от чужбина. Имат ядро, играят от доста време с този треньор. Успяха да се класират на Евро 2024 от трудна група. И се надявам, че ще отговорим на тяхната мотивация. Пред тях е европейското, пред нас почивката. Но се надявам, че ще се представим добре и в това не се съмнявам“, коментира противниците Илиев.

Илиев беше попитан дали има страх от някой футболист на Румъния. „За страх не можем да говорим. Уважавам всички противници, но имаме нашите аргументи. Ако сме концентрирани, можем да затрудним, както и го направихме в предишни мачове. В съвременния футбол единиците не играят, а колективът е водещ“.

„Победата е важна за всеки един отбор. Надявам се да стане един добър мач и накрая ще видим. Но Румъния дали ще победи, те имат още един мач с Лихтенщайн“. 

След това той говори за липсващите футболисти поради различни причини, които са седем първоначално. Стана ясно, че и Виктор Попов не е на разположение за срещата утре. „Надявам се, че всеки ще осъзнае, че това е сериозна стъпка и следва лига на нациите. И тези, които не са тук да осъзнаят, че са изпуснали нещо хубаво. Сигурен съм, че утре ще стане страхотна атмосфера, за мача – ще видим.

България подобри представянето си в последните срещи и при Илиев тимът има една победа и три равенства. Дали това е добро лице на тима? „Добро лице? Демонстрираме го на моменти. А трябва да увеличаваме тези моменти. И да трупаме отново самочувствие. Трябва ни това, което изгубихме през годините. И добрите моменти в мачовете да се увеличават“.