Грузия и Чехия завършиха наравно 1:1 в втората си среща от групитена Евро 2024. Микаутадзе откри за грузинците от дузпа, а Паткрик Шик изравни.

Чехите можеха да поведат още в третата минута, но тогава Гиорги Мамардашвили отрази ударите на Хложек и Шик. Секунди по-късно вратарят се намеси и след нов изстрел на централния нападател. Натискът на състава на Хашек продължи, като в 13-ата минута Мамардашвили улови топката след рикоширал далечен шут на Лукаш Провод, а две по-късно Шик стреля неточно.

В 22-та минута доста комично се стигна до гол за чехите. След дълго изпълнение на тъч топката достигна до Хложек, който беше избит, но при спасяването вратарят на грузинците изби топката пак в Хложек и тя влетя в мрежата му. Голът обаче беше отменен заради игра с ръка на Хложек. 

В края на полувремето грузинците стигнаха до гол. Хранац игра в наказателното поле с ръка. Първоначално не беше отсъдена дузпа, нослед намесата на ВАР съдият отсъди наказателен удар. Микаутадзе застана зад топката и не сгреши за 1:0. 

В 59-та минута чехите изравниха, след центриране от корнер Ондрей Лингър игра с глава и нацели гредата, а при добавката Патрик Шик не сгреши за 1:1.

В самия край Саба Лобджанидзе се озова на страхотна позиция, но стреля над вратата и пропусна да донесе историческа първа победа за Грузия на Европейско първенство.

С равенството Грузия и Чехия останата на трета и четвърта позиция с по една точка, а Турция и Португалия са с по 3.

По-късно днес е другият мач от групата между Турция и Португалия.

В последните мачове от групата Грузия играе с Португалия, а Чехия с Турция.