Франция и Нидерландия се изправят един срещу друг в битка за първото място в група D на Евро 2024. Двубоят ще се играе от 22:00ч. в Лайпциг. 

Двата отбора тръгнаха на шампионата с трудни победи - французите победиха с 1:0 Австрия, а Нидерландия се справи с Полша с 2:1. 

Така реално при победа на един от двата отбора той ще си осигури място на осминафиналите и първото място в групата. 

Голямата звезда на французите Килиан Мбапе е със счупен нос, но се очаква да играе днес и ще играе с маска. 

В другия мач в групата днес играят Полша - Австрия в Берлин от 19:00ч. Двубоят е много важен за двата отбора, защото при победа на някои от тях те ще запазят шансовете си за класиране. Равенството обаче почти сигурно ще ги изхвърли от шампионата. 

В 16:00ч. играят Словакия и Украйна в Дюселдорф, а двата тима бяха приятната и неприятната изненада в първите мачове. Словаците удариха Белгия с 1:0 и определено направиха най-голямата сензация на шампионата до този момент, а Украйна загуби изненадващо с 0:3 от Румъния. Така двубоят днес ще е последен шанс за Украйна да остане в битката за елиминациите, защото тимът има и доста лоша голова разлика и ако не победят днес украинците е много вероятно да приключат участието си още в групите. 

Вижте мачовете днес:

16:00ч. Словакия - Украйна на живо по БНТ 1 и БНТ 3 

19:00ч. Полша - Австрия на живо по БНТ1 и БНТ 3 

22:00ч. Нидерландия - Франция на живо по Диема и Диема спорт 3