Още две двойки ще се срещнат днес в осминафиналите на Евро 2024. Битките ще са между Франция - Белгия и Португалия - Словения.

Франция и Белгия ще се изправят един срещу друг в 19:00ч. в Дюселдорф. Никой не очакваше двата тима да играят още на тази фаза на турнира, но и двата се провалиха в групите си и не успяха да ги спечелят, завършвайки втори. Французите изгубиха първото място от Австрия, а Белгия от Румъния. Може да се каже, че именно двата отбора са и големите длъжници в груповата фаза и въпреки, че французите продължават да бъдат основни фаворити за трофея днес може и да видим изненада и белгийците да ги отстранят. 

Победителят от тази двойка ще играе на четвъртфиналите срещу победителя от другия мач днес между Португалия и Словения.

Португалците също не направиха много силно представяне в групите и реално спечелиха с 3:0 убедително срещу Турция, но турците бяха излезли в резервите в този мач, загубиха от Грузия с 0:2 и победиха трудно след обрат Чехия. Тимът обаче е категоричен фаворит срещу Словения и наистина ще е голяма сензация, ако балканците отстранят Роналдо и компания. Словенците бяха определени за аутсайдери в групата си, но не загубиха от Дания и Англия и изпуснаха Сърбия и все още са непобедени, след като завършиха с три равенства в груповата фаза. 

Ето и програмата: 

19:00ч. Франция - Белгия в Дюселдорф на живо по Диема и Диема спорт 3

22:00ч. Португалия - Словения във Франкфурт на живо по БНТ 1 и БНТ 3