Днес ще станат ясни всички четвъртфиналисти на Евро 2024, след като се играят последните два осминафинала от шампионата. 

Мачовете днес стартират със сблъсъка между Румъния и Нидерландия от 19:00ч. в Мюнхен. Определено никой не очакваше румънците да спечелят групата си, а нидерландците да завършат втори, но пък за лалетата това може би е добра възможност за класиране по-напред, защото реално попаднаха в най-добрия поток за това европейско за достигане на полуфиналите. Въпреки, че в този поток Нидерландия е фаворитът да достигне до полуфинал тимът хич не впечатли в групите и записа само една победа. Румъците може да са каже, че са една от големите изненади на Евро 2024, защото никой не очакваше от тях да спечелят групата си и бяха определяни като сигурен последен в групата. 

Двубоят се очертава да е доста интересен, въпреки че нидерландците са големите фаворити. Победителят ще срещне в битка за място на полуфиналите победителя от другия мач днес между Австрия или Турция.

Срещата ще бъде от 22:00ч. в Лайпциг, а се очаква сериозна подкрепа и от двата отбора, които определено се чувстват като домакини на шампионата. Любопитно е, че двата тима се срещнаха на 26 март в контрола и австрийците победиха с 6:1, което пък отприщи сериозни скандали в Турция, а медиите поискаха оставката на треньора Монтела, който пък се скара с тях. Сега обаче турците са амбицирани да вземат реванш от този мач и да се класират за втори път в историята си на четвъртфинал на Европейско. През 2008г. турците играха за първи път в историята си финал на Европейско първенство. 

Ето и мачовете днес: 

19:00ч. Румъния - Нидерландия в Мюнхен на живо по БНТ 1 и БНТ 3 

22:00ч. Австрия - Турция в Лайпциг на живо по Нова телевизия и Диема спорт 3