Бранителят на Турция Мерих Демирал се превърна в истински герой за тима, след като вкара двата гола за успеха с 2:1 срещу Австрия, а това беше вторият път, в който турците се класират за четвъртфинал на Европейско, където ще срещнат Нидерландия.

Любопитно е, че Демирал подобри два рекорда - за най-бърз гол в елиминациите на Европейско - 57-та секунда и първият бранител с два гола в един мач от елиминациите на голям футболен форум от Лилиан Тюрам през 1998г. на Мондиала във Франция.

Защитникът обаче взе реванш и от миналото Евро 2020, когато той вкара откриващия гол, но в собствената си врата. Тогава Демирал си отбеляза автогол в двубоя с Италия, а италианците спечелиха с 3:0, а впоследствие спечелиха турнира.

Турция разочарова много на Евро 2020 и завърши последен в групата си, губейки всичките си три двубоя. 

Сега обаче турците правят страхотен шампионат и за втори път след Евро 2008 се класираха за четвъртфинал. Именно през 2008-ма Турция записа най-доброто си класиране на европейски първенства - полуфинал. 

Иначе Демирал е играч на Ал Ахли в Саудитска Арабия, а преди това играе в Серия А за отборите на Аталанта, Ювентус и Сасуоло и няма да е чудно през лятото той да се завърне в европейски клуб.