Най-успешният български футболист в последните 15 години и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов беше на посещение в Пловдив през целия ден. Бербатов първо се срещна с кмета Здравко Димитров, а след това и с феновете на Ботев и Локомотив. Последната му среща беше на стадион Марица, където се срещна с малките пловдивски клубове имаше представители на Марица и Спартак, клубове от региона и хора от частните футболни школи. Бербатов събра всички на централната трибуна на стадион "Марица" и представи точките си за развитието на българския футбол. 

Бербатов беше посрещнат от президента на Марица Христо Христов и говори пред медиите, преди да започне събеседването с клубовете. 

Пловдив беше първият град, който Бербатов посети като кандидат за президент на БФС. 

"Една от целите е да се видим с отборите в момента сме в Пловдивския регион. Поканили сме всички отбори от региона, за да поговорим и да изслушат това, което говорихме на пресконференцията и да има вид диалог. И от там нататък всеки да прецени дали искат промяна или да щастливи от моментното състояние. Шансът е голям да има извънреден конгрес през юни. Ние ще направим така, за да се случи. Показвам уважение към клубовете. Пловдивският регион е първият, ще продължим с обикалянето и на останалите - Благоевградски, Софийски. Важно е как отборите ще реагират и да си кажат болките. Ще дискутираме и с отборите точките, които сме заложили за бъдещето на българския футбол. За мен е важно какво ще кажат клубовете. Могат да ми дадат и идея, която да развия. Не трябва да има президенти в изпълкома към БФС. Професионалната футболна лига трябва да има основна роля. Трябва да има мандатност на президента. Искам да чуя какво ще кажат клубовете и може да добавим точки от тях. Феновете са част от футболната гилдия на България. Те имат право да знаят какво се случва. Те са хората, които страдат най-много покрай футбола. Споделих с тях това, което ще споделя сега с клубовете", заяви Бербатов.