Барселона не остави никакви шансове на Реал Мадрид и победи с 4:0 в Ел Класико и то насред дома на големия си съперник - "Сантиаго Бернабеу". Така в рамките на само една седмица Барса записа категорични победи с три гола разлика над Байерн Мюнхе в Шампионска лига с 4:1 и сега над Реал Мадрид с 4:0.

В 15-та минута Реал Мадрид изпусна много чисто положение, Мбапе подаде към Белингам, който засече, а Пеня успя с една ръка да избие удара на англичанина и да спаси сигурен гол.

В 30-та минута Васкес изведе Мбапе и той вкара, но след преглед с ВАР голът беше отменен.

В 53-та минута Марк Касадо изведе превъзходно Левандовски, който пое и с удар от дъгата на пеналта не остави шансове на Лунин за 0:1.

Само три минути по-късно Барселона удари за втори път. Алехандро Балде центрира в пеналта, където Левандовски се извиси и с глава прониза Лунин за 0:2.

В 66-та минута Мбапе отново вкара, но голът отново беше отменен този път заради засада в реално време. 

Секунди по-късно Левандовски можеше да направи хеттрик, Рафиня подаде към Левандовски, който на опразнената врата нацели гредата.

В 71-та минута Мбапе се озова на нова добра позиция, но този път не успя да вкара, а в ситуацията нямаше и засада.

В 78-та минута Барса направи резултата класически, след като Ламин Ямал получи топката от Рафиня и без никакъв проблем прониза Лунин за 0:3. 

Това обаче не беше всичко в 85-та минута Рафиня прехвърли Лунин за крайното 0:4.

С победата Барселона дръпна с 6 точки на върха пред Реал Мадрид. Барса е с актив от 30 точки, а Реал е с 24 точки.