Байерн Мюнхен отново е шампион на Германия, след като победи в директна битка преследвача Борусия Дортмунд у дома с 3:1. Това беше 10-а поредна титла за баварския колос.

В 15-та минута Байерн откри, Томас Мюлер свали с глава към Гнабри, който със страхотен удар от границата на наказателното поле прониза Хитц за 1:0. 

В 30-та минута Коман подаде към Гнабри, който вкара, но след преглед с ВАР голът беше отменен заради засада. 

В 34-та минута Робърт Левандовски удвои резултата, Загаду сгреши и топката достигна до Томас Мюлер, който изведе Левандовски в наказателното поле и той реализира за 2:0. 

В 50-та минута Борусия Дортмунд получи дузпа, след като Кимих фаулира Марко Ройс в наказателното поле. Емре Джан не сгреши от бялата точка и намали резултата - 2:1. 

В 83-та минута Байерн реши двубоя в своя полза. Мусиала стреля получи се объркване в защитата на Дортмунд и Сабицер с глава върна към Мусиала, който от втория си опит реализира - 3:1.

С победата Байерн вече е със 75 точки на върха, а Дортумнд е на второто място с 63 точки три кръга преди края на Бундеслигата и така баварците станаха шампион в Бундеслигата за 10-и пореден път. 

Байерн Мюнхен е абсолютен лидер по титли в Бундеслигата, а този трофей е под номер 32 в първенството.