Англия беше на крачка да отпадне от Евро 2024, но оцеля на осминафиналите и победи Словакия с 2:1 след продължения. Иван Шранц откри в 25-та минута, а словаците до последно водеха, но в последните секунди от добавеното 6-минутно продължение Джуд Белингам изравни и вкара мача в продължения. В началните секунди на първото продължение Хари Кейн вкара втори гол и тимът продължи към четвъртфиналите. 

В 25-та минута Словакия вкара, след като Давид Стрелец пусна към Иван Шранц, който овладя и не остави шансове на Пикфорд за 1:0.

В 50-та минута Англия успя да вкара, след като Трипиър подаде към Фил Фоудън, който отблизо вкара, но голът беше отменен заради засада.

В 55-та минута безумна грешка при англичаните можеше да доведе до втори гол, след като играчите на Англия изгубиха топката в центъра на терена, а Иван Шранц опита да прехвърли Пикфорд, но ударът му премина покрай вратата.

В 78-та минута Хари Кейн стреля с глава след изпълнение на фаул, но топката премина покрай вратата.

Най-чистото положение дойде в 81-та минута, когато хубав удар на Деклан Райс срещна гредата. 

Англичаните успяха да стигнат до равенството в петата минута от добавеното време, когато Кайл Уокър изпълни дълъг тъч, а Гехи отклони с глава към Белингам, който със задна ножица от точката на дузпата спаси Англия - 1:1.

Още в първите секунди на първото продължение Англия обърна резултата в своя полза. Тони подаде с глава към Хари Кейн, който отблизо с глава реализира за 2:1.

Словаците можеха да изравнят в 105-та минута, когато центриране достигна до Пекарик, който отблизо прати топката над вратата.

Англия ще играе срещу Швейцария на четвъртфиналите.