Дефанзивният халф на Ботев Антонио Перера има най-тежката контузия във футбола - скъсани кръстни връзки и ще е аут до края на сезона. Перера се контузи в дербито с Левски и беше заменен принудително. Това е втори голям удар за тима, след като в началото на сезона голмайсторът Антъни Уджа също скъса връзки и също е аут за дълго. 

Контузен е и Андрей Йорданов, който се очаква да се завърне в игра в следващите седмици. Нападателят Георги Николов се очаква да се завърне в игра до края на тази година, след като той също скъса връзки, но през миналия сезон и е близо до завръщане. 

През този сезон зачистиха сериозно скъсаните връзки и световни звезди като Родри и Марк-Андре тер Щеген също получиха тази контузия и са аут до края на сезона. 

Ето какво написаха от Ботев:

Антонио Перера е със скъсани кръстни връзки и ще се подложи на операция. Полузащитникът се очаква да отсъства в следващите 6-7 месеца.

Перера напусна терена принудително в мача срещу Левски. След проведените детайлни изследвания са установени скъсани предни кръстни връзки. Перера ще се подложи на операция в Испания в най-скоро време.

Ботев пожелава бързо възстановяване на Антонио и сме готови да го подкрепим с всичко необходимо.