Централният защитник на Ботев (Пловдив) Атанас Чернев се присъедини към лагера на младежкия национален отбор на България преди квалификацията срещу Полша за Европейското първенство в Словения през 2025.

Двубоят ще се изиграе на 10 септември на стадион „Славия“ в София. България заема третата позиция в група D с 12 точки, а следващият опонент е на второто място с три повече.

Чернев, който вече има 13 изиграни двубоя за селекцията ни до 21 години, се присъединява към Никола Илиев, който също получи повиквателна.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Чернев и Илиев в изявите им с фланелката на България.

В същото време стана ясно, че и тимът ще има и още един младежки национал: 

Полузащитникът на Ботев (Пловдив) Матиюс Ремейкис получи повиквателна за квалификацията на младежкия национален отбор на Литва срещу Чехия за Европейското първенство през 2025 в Словения. Двубоят в литовския град Йонава ще се изиграе на 6 септември. До момента Ремейкис има осем мача за тима до 21 години и три срещи за мъжкия отбор на Литва.

В групата за европейската квалификация е включен и Фаустас Степонавичус, който през този сезон играе под наем от Ботев в Септември. Той има осем двубоя и три попадения за младежите на Литва, както и две срещи за представителния отбор.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Ремейкис и Степонавиюус в изявите им с младежкия национален отбор на Литва.