От Ботев дадоха информация как се представиха националите на тима в паузата.

България U21

Ботев имаше двама представители в младежкия национален отбор на България за европейските квалификации срещу Германия и Израел — Атанас Чернев и Никола Илиев. И двамата бяха титуляри и изиграха цял мач срещу Бундестима на 11 октомври, а Илиев отбеляза и попадението за „лъвовете“ при загубата с 1:2.

Четири дни по-късно, срещу Израел, Илиев отново бе под светлините на прожекторите и реализира попадението при успеха на тима ни с 1:0. Това бе четвърти гол в десетия мач на офанзивния футболист на „канарчетата“ в квалификациите с България U21, а освен това той има и една асистенция. Чернев отново бе сред титулярите и изигра пълни 90’. За централният защитник това бе 15 двубой за младежите.

Младежкият национален отбор България завърши на трето място в квалификационната си група, като пред „лъвовете“ останаха Германия и Полша, които се класираха за Европейското първенство в Словакия през 2025. Селекцията на Александър Димитров записа 4 победи, 3 загуби и 3 равенства и събра 15 точки при голова разлика 17:12.

България U19

Ивайло Видев, Велиян Видолов и Мартин Ситев бяха част от лагера на юношеския национален отбор на България до 19 години и взеха участие в двете приятелски срещи с Молдова на 13 и 15 октомври. В първия двубой Видолов и Ситев се включиха от резервната скамейка, докато Видев не взе участие в него.

Централният бранител започна втория мач като титуляр, а другите двама представители на „канарчетата“ не записаха минути във втората проверка. Двубоят завърши 1:1.

Естония

Йонас Там и Матвей Игонен бяха в състава на Естония за мачовете от Лига на нациите. Тимът им постигна първа победа в турнира при домакинството си на Азербайджан на 11 октомври, а Там започна като титуляр и изигра цял мач.

Три дни по-късно, отново в Талин, Естония отстъпи с 0:3 на Швеция. Централният бранител на Ботев пак бе на терена през всичките 90’. Игонен остана на резервната скамейка и в двата двубоя.

Гвинея

Антоан Конте и националният отбор на Гвинея изиграха два мача в квалификациите за Купа на африканските нации срещу Етиопия, като и двата се състояха в Абиджан (Кот д’Ивоар). В първата среща централният бранител на Ботев се включи в игра в 65’, а тимът му спечели с 4:1. Във втория двубой защитникът на „жълто-черните“ бе титуляр и остана на терена до 71’, а Гвинея победи с 3:0. С два успеха и две загуби отборът заема втората позиция в групата си.

Литва U21

Полузащитникът на Ботев Матиюс Ремейкис започна като титуляр при победа с 2:0 на младежкия национален отбор на Литва над Исландия в европейската квалификация изиграна на 11 октомври в Рейкявик. Друг от футболистите на „канарчетата“ — Фаустас Степонавичюс, който през този сезон е преотстъпен в Септември (София), отбеляза едно от попаденията спомогнали за победата с 2:0. Ремейкис остана на терена до 80’, а Степонавичюс бе заменен минута по-рано.

Във втората си поредна визита, четири дни по-късно Литва U21 отстъпи с 0:3 на Чехия в Храдец Кралове. Ремейкис и Степонавичюс отново стартираха двубоя, като първият остана в игра през всичките 90’, а вторият бе заменен четвърт час преди края на мача. С един успех и седем поражения младежите на Литва останаха на последната позиция в квалификационната си група.

Армения U21

Едгар Пилоян бе титуляр при загубата с 0:1 на младежкия национален отбор на Армения от Албания в европейска квалификация изиграна на 15 октомври в Тирана. Полузащитникът изигра 71’, а неговият отбор така и не успя да стигне до победа в квалификационната си група за Европейското първенство за младежи през 2025 в Словения.