Ботев записа историческа първа победа срещу ЦСКА като гост от 1985г. в мач за първенство.

Тимът се справи с 1:0 срещу "армейците", които бяха с дебютиращ треньор в лицето на Александър Томаш.

Единственият гол вкара Ехидже Укаки в 58-та минута.

Първата опасна атака бе пред вратата на домакините. Окаки се възползва от грешка на Петров във втората минута, отне топката от централния защитник и се озова под ъгъл очи в очи с Бусато, но стражът на "червените" спаси.

ЦСКА - София отговори с шут на Коялипу в гредата. Таранът се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника, овладя с гръб към вратата, завъртя се добре и от 7-8 метра, но сантиметри не му достигнаха, за да вкара в горния ляв ъгъл на вратата. Коялипу нацели гредата от близко разстояние.

В 17-ата минута Укаки бе изпуснат отляво и центрира към Мараш. Таранът на пловдивчани отправи удар от въздуха на 3-4 метра пред голлинията, но в аут.

В ответната атака Скаршем стреля от 18-19 метра в ръцете на Бернат. Домакините организираха още една добра атака в 26-ата минута. Тя завърши с извеждащо подаване за Хайнц и удар под ъгъл на норвежеца в аут.

Към края на първата част ЦСКА - София спечели корнер след изстрел на Коялипу и рикошет. Последва центриране към национала на ЦАР, който засече с глава на сантиметри покрай дясната греда. В заключителните секунди на полувремето силен шут отдалеч на Линдсет излезе над вратата.

Четири минути след началото на втората част много активният Коялипу преодоля с едно докосване Там, озова се сам срещу Бернарт и пусна топката покрай стража на "канарчетата", но я извади в аут.

В 58-ата минута Ботев откри резултата. Укаки се възползва от грешка на Петров, който изрита топката в бързоногия футболист на "канарчетата". Това негово действие изведе Укаки сам срещу Бусато и футболистът реализира с хладнокръвен изстрел покрай вратаря. Укаки даде аванс на Ботев (Пд) след груба грешка на Християн Петров.

Малко след попадението в рамките на 180 секунди двата отбора претендираха за втори жълти картони съответно първо на Етоо, а след това и на Турицов, но реферът Валентин Железов реши да не ги отстрани от игра, макар че имаше основание за това.

В 81-ата минута Бусато улови силен удар на Нвачукву от границата на пеналта.

Осем минути по-късно и колегата му Бернат се прояви, отразявайки силен изстрел на Петров, който се бе отишъл в наказателното поле заради центриране от корнер.

В 90-аата минута Коялипу нацели с глава страничната греда, но дори да беше вкарал, попадението нямаше да бъде признато, тъй като секунди по-рано Железов отсъди нарушение на нападателя. Съдията изкара късмет, че отскока от гредата топката попадна във футболист на Ботев, а не в Линдсет, който да я прати в празната врата, защото със сигурност решението му щеше да предизвика сериозни полемики.

Така Ботев записа втора поредна победа като гост срещу ЦСКА в рамките на година първо за Купата, а сега за първенство.  С победата Ботев събра 13 точки и е 4-ти. ЦСКА  е 13-ти с една победа и 6 загуби. За Ботев предстои пауза за националните отбори, а следващият мач ще е около 14-16 септември - гостуване на Берое. 

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов (Сайне Санянг 81 мин.), Браян Кордоба, Християн Петров, Тибо Вион, Марселино Кареасо (Петко Панайотов 74 мин.), Станислав Шопов (Джейсън Локило 64 мин.), Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем (Иван Тасев 64 мин.), Годин Коялипу 

Ботев:  Ханс Бернат, Ехиджие Укаки (Вини Трибуле 69 мин.), Йонас Там, Ивелин Попов, Джеймс Етоо, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Константинос Балоянис, Кристиан Нвачукву (Ален Корошец 90+1 мин.), Алекса Мараш

За Ботев предстои пауза за националните отбори, а следващият мач ще е около 14-16 септември - гостуване на Берое.