Централният защитник на Ботев (Пловдив) Антоан Конте получи повиквателна за квалификационните двубои на Гвинея срещу ДР Конго и Танзания за Купата на африканските нации през 2025 в Мароко.

В първите два мача от кампанията си Гвинея ще гостува на ДР Конго в Киншаса на 6 септември, а четири дни по-късно ще приеме Танзания в Ямусукро (Кот д’ Ивоар). 30-годишният бранител вече натрупа общо 16 двубоя за тима на Гвинея след дебюта си през март 2022. В началото на тази година отборът достигна до 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации, като Конте взе участие в четири от срещите.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Антоан Конте в изявите му с националния отбор на Гвинея.

17-годишният офанзивен футболист на Ботев (Пловдив) Емил Найденов получи повиквателна за приятелските срещи на юношеския националния отбор на България до 19 години срещу Малта. Двата мача ще се изиграят на 7 и 9 септември.

През този сезон Найденов играе за дублиращия отбор на Ботев, като записа четири двубоя и се разписа веднъж във Втора лига. Нападателят ще се присъедини към Ивайло Видев и Велиян Видолов, които също бяха повикани за лагер-сбора на селекцията до 19 години.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на своите юноши в двубоите с националните отбори на България.