"Важни са не номерата на бюлетините, а пловдивчани и какво ще направим за града след изборите", това бяха първите думи на Здравко Димитров, след като ОИК изтегли номер 19 за местна коалиция "Здравко Димитров – Да решаваме заедно", в която участват Реформаторския блок, БДФ, БНД, РДП и СДП. "За мен е много важно и е голяма отговорност в местната ни коалиция да влизат пловдивчани с различни възгледи и съсловия. Какъвто е Пловдив, шарен изпълнен с хора с различни умения и характери, такава е и коалицията ни", допълни  той.

"Имах възможност да заявя пред пловдивчани, че няма нужда от промяна на пътя, по който се движи Пловдив. Има нужда от нова енергия, нов кмет и от общинско управление, които уважават и подкрепят пловдивчани, за разлика от сегашните, които изискват обожание и подчинение, докато харчат наготово парите от данъци и такси и държавната помощ. Трябва да имаме волята да коригираме допуснатите грешки, особено когато те са персонални", каза още Здравко Димитров.

"В Пловдив, никой не е по-важен от Пловдив. Нито сегашният кмет, нито заместниците му, нито който и да било, може да си позволи да обижда пловдивчани, да ги разделя на "наши" и "ваши" и да си приспива всички заслуги за развитието на града", това е позицията ми и нито номера в листата, нито каквото и да е било може да я промени.

 Според подкрепеният от Реформаторския блок кандидат за кмет, Пловдив има нужда от "ново лидерство и от управленски екип, които чуват хората и се съобразява с мнението им, а не от смяна на посоката". Димитров заяви също, че посоката на развитие на града е зададена от всички пловдивчани и най-вече от хората, които от десетилетия създават уникалната пловдивска култура.

"Посоката е ясна, трябва да я следваме и знаем как да постигнем успех. Важно да имаме община, който не се опитва да разделя пловдивчани и да настройва хората едни срещу други както сегашната. Важно е да съберем енергията си, вместо да я пилеем. Искам всички да бъдат включени в развитието на града, а не както сега да бъдат поставяни в позицията на зрители", каза още Здравко Димитров.

Още новини четете ТУК