“Гласувах за по-чист , по-зелен град. За Пловдив на младите, на достойния живот на възрастните,  без този кошмарен трафик, такъв какъвто всички го искаме. Безспорно гражданите заслужават това“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров, след като гласува в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Западен“.  Той каза, че от днешния ден очаква пловдивчани да гласуват разумно и по съвест. Целта е пълна победа – за  градоначалник и шест районни кмета, за се продължи доброто и хубавото в града.

„Искам да продължим проектите, които сме започнали. Има нови проекти, които трябва да бъдат завършени. Пловдив е един красив и хубав град. Нека го направим още по-добро място за живеене“, каза Димитров.

На въпрос как си обяснява ниската активност, той коментира, че всеки балотаж е с по-ниска активност, но очаква хората да се активизират в по-късен час.

„Май ние, политиците поомръзнахме малко на хората. Пренаситихме се на избори“, каза Зико. Той отговори и на Славчо Атанасов, който обърна внимание, че  опонентът му не се е отзовал на неговата покана за дебат.

„Не съм избегнал никакъв дебат. Аз бях сред хората, аз бях там където него го нямаше. Той отказа среща с културните дейци. С КНСБ отказа среща, а те имаха да му задават много въпроси. И по-специално - неизпълнени негови обещания. Така че аз съм сред хората. Какво значи дебат? Бяхме три пъти на дебат. Всеки знаеше четиримата кандидати, които бяхме в едно студио, всеки знае кой какви карти държи другият. Всеки знае кой блъфира. Дебатът е на улицата  сред хората и работата, която се върши. Това е истинският дебат, иначе да си сложим пудра и да влезем в студиото - това всеки го може. Долу на терен се вижда какво може и кой може да свърши работа“, завърши Димитров.