Освобождават предсрочно Виктория Василева от „Величие“ като зам.-председател на Народното събрание. Това става, без да се обсъжда и без да се гласува, съобщи зам.-председателят на парламента Росица Кирова, пише Dariknews.

Припомняме, че шестима депутати от „Величие“ са подали заявления за напускане на парламентарната група. В четвъртък Василева обяви, че е получила няколко заплахи за живота си.

„Заплахите не са една, а са няколко. Това беше една изключително добре организирана и целенасочена кампания. Няма да си позволя да кажа от кого е организирана. Имам ясна представа откъде идват тези заплахи“, добави Василева.

„Това е краят на политическа партия „Величие”, коментира депутатът Дарин Георгиев.

Следим процесите, това, което ни е отредено по закон, това може да правим оттук нататък. Продължавам с тези, които не са предали идеята „Величие” и не са се отцепили. Впоследствие ще се разбере кой кого е последвал и кой е останал излъган и дали ще съжалява”, поясни Георгиев.

„Не съм опорочил идеята за „Величие”. Тя беше употребена от определени лица. От тези, които заставаха и се криеха зад тази идея. Ако се явя отново на изборите, очевидно няма да е с „Величие”, поясни той.

„Величие" се разпадна, 6 депутати се отцепихаНезависимите народни представители в НС вече са 17

Виктория Василева: Има информация за заключвани депутати от "Величие"Натискът от вътре във "Величие" беше най-силен, заяви още тя

Николай Марков: Аз съм председател на "Величие", няма да се оттеглямАз и без тази партия мога, каза още той