След две години управление, коалиционните партньори от ГЕРБ и Обединените патриоти да седнат и да направят преглед на програмата за управление, искат от ВМРО.

"Ревизия какво сме свършили и какво остава да се свърши. Кои теми са завършени и кои са забавени", обясни пред TrafficNews депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По негови думи е нормално на средата на управленския мандат да се види какво още има да се свърши, да се зачеркнат темите, които вече са затворени и да се прецени дали има забавени приоритети.

Това трябва да се случи на голям коалиционен съвет. В него влизат премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, на НФСБ Валери Симеонов и на "Атака" Волен Сидеров, както и ръководството на парламентарната група на ОП.

"Да си кажем какво сме направили. Да можем да предвидим как да продължим със законодателната програма", обясни основната цел Сиди.

Той беше категоричен, че това не означава преразпределение на постове в управляващата коалиция, ще се направи ревизия само на управленските приоритети, не и на местата във властта.

Неофициално обаче недоволството срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров в Обединените патриоти расте. Сидеров, който е шеф на парламентарната група, влезе в остър спор с партньорите си, като дори стигна до намеци за сексуална ориентация по време на предизборната кампания.

Очаква се на заседанието на коалиционния съвет да се поиска Сидеров да бъде сменен. Такива гласове неофициално има и в НФСБ. Хората на Валери Симеонов настояха за подобна стъпка още през февруари. Този път обаче критичните гласове срещу Сидеров са много.

Снимка: БГНЕС