Телевизионният водещ Слави Трифонов използва инициативата на БСП за свикване на референдум за Истанбулската конвенция, за да осмее позицията на левицата покрай референдума за промяна на избирателната система.

През миналата година БСП отхвърли идеите на Слави Трифонов за въвеждане на мажоритарна избирателна система, въпреки че тя бе подкрепена на референдум от близо 2.5 млн. българи. Общо в допитването участваха 3.5 млн. души.

"Уважаеми съграждани, всеки ден новини, но днес една новина направо ме сащиса. Корнелия Нинова иска референдум! Референдум за Истанбулската конвенция. Откога, бе, како? Откога приемаш референдума за някаква форма на демокрация?", попита Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. В момента водещият работи по проект за промяна на политическата класа в България с нови лица.

"Ами, нали един референдум с гласували 3 милиона и половина българи за тебе не съществува? Според теб, такъв референдум няма, защото не ти изнася. Но понеже искаш да трупаш точки с народна любов, референдум за Истанбулската конвенция може да има. Много избирателно, бе!", пише Трифонов, цитиран от mediapool.bg.

Той допълва: "Уважаеми български политици. Не, това не трябваше да го казвам. Български политици, колкото и емоционално да звучи и колкото и да се напрягате - всъщност вие будите само съжаление и отвращение".