Пълна зала със студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” посрещна тази вечер екипа на Слави Трифонов.
При влизане имаше строг контрол – проверяваха се студентски книжки, претърсваха се студенти, беше забранено снимането, предаде репортер на TrafficNewS.bg.

Срещата започна с 15 минути закъснение. Слави Трифонов излезе тълпата с Тошко Йорданов, Иво Сиромахов, Филип Станев и Евгени Димитров.

„Вие сте млади, вие сте бъдещото и вие сте революционерите.”, заяви Слави Трифонов в началото на дискусията.
„Не се ли ядосвате, че живеете в такава държава, вие сте пасивни и страхливи, а във всяка държава младите хора са основният двигател на промените”, каза шоуменът.

Той добави, че не трябва да се търпят политически изцепки като тази на Волен Сидеров.

„Това е обидно както за мен, така и за вас и за целия български народ.”, каза още Слави.

Поводът за срещата беше подписка за провеждане на референдум, която инициира екипа на Слави с 6 въпроса.

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Последваха въпросите от публиката.
„Не е ли редно, ако се съберат тези 400 хиляди гласа вие да влезете в политиката и да атакувате директно в целта.”, попита студент от тълпата.

След този въпрос имаше около 40 секунди мълчание, като сценаристите бяха навели глава и чакаха Слави да отговори.
„Политиката е мръсна работа и не искам да влизам в нея”, каза шоуменът.

Друг интересен дебат предизвика предложението за електронно гласуване. Студент попита: „Редно ли е да се предлага електронно гласуване. Който направи тази програма, ще може ли да му се има доверие и няма ли да се манипулират гласовете?”

Последва отговор от екипа на Слави, в който се изложиха аргументи, че по този начин няма да бъдат ощетени българите в чужбина.

„Сега не се ли правят манипулации с бюлетини, с чували, с преброяване. Живеем в модерно време и трябва да се уповаваме на електрониката – както можем да си купим билет за кино, така трябва да гласуваме онлайн.”, отговориха сценаристите на Слави.

Срещата на Слави със студентите продължи повече от 3 часа.

За да може подписката да влезе в Народното събрание, тя трябва да събере 400 000 гласа за 3 месеца. Ако приемат провеждането на въпросния референдум, депутатите могат да променят въпросите, но не и техния смисъл.

Новините от деня - вижте тук:

водеща снимка: Наско Кънев, в. 24 часа

TrafficNewS.bg