"Днес в Административния съд официално ще поискаме касиране на втория тур от изборите за кмет на Пловдив, както и касиране на резултатите от балотажа в районите „Тракия“, „Източен и „Западен“", съобщи във Facebook Славчо Атанaсов, който загуби балотажа за кмет на Пловдив от Иван Тотев.

Кандидатът на Патриотичния фронт описва причините иска да влезе в съда чак сега, както и какво е довело до него. "Както сигурно разбирате, подготовката на документите, мотивите и доказателствата отне няколко дни усилен труд. С тях вече ви запознах тук в средата на миналата седмица - принудително преселени хора от близките села в последния момент, част от които вече са направили признания пред органите, масово организирано гласуване на роми в "Столипиново", кадрите, които всички видяхте, на които няколко членове на СИК поправят протоколи с коректор, което е абсолютно незаконно. И още много", допълва Атанасов.

Той пояснява, че произнасянето на съда ще е в рамките на няколко седмици, както е по закон. През това време магистратите ще гледат жалби и на други политически формации.

"Очакваме справедливо решение и само ви напомням, че през 2011 г. не бе уважено нашето искане, а съдът определи да се отворят чували на някои места по жалби на партии и коалиции с минимален резултат, когато ние имахме 70 000 гласа. Както казах тогава, ако бяха отворени чувалите, щеше да падне правителството. Сега ситуацията е съвсем различна и очакваме съдът да си свърши работата справедливо и независимо", пише в заключение Атанасов.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg