За готвен „воден геноцид" предупреждава анонимен пловдивчанин, който е разлепил съобщения из целя град, видя репортер на TNS.bg.

Съобщение гласи, че се готви приватизация на пловдивското ВиК, като в резултат на това водата под тепетата ще поскъпне от 1,20 лева за кубик на внушителната цена от 6 лева.  Интерес към пловдивското ВиК, което е търговско дружество, собственост на държавата, имало от световната корпорация „Veola”, която щяла да ни обрече на воден геноцид.

Края на съобщението  е с призив за съпротивление за тази „готвена сделка”.

Вероятно „Veola”  е френската корпорация „Veolia”, която действа на наднационално ниво. От 140 години тя е лидер в експлоатацията на природни ресурси. В България тя е позната с това, че държи 77 % от акциите в столичното ВиК дружество, което се нарича „Софийска вода”.

Освен това има различни проекти свързани с отоплението и извличането на природни ресурси у нас. Според някои привърженици на световните конспирации Виолия е част от мрежа от корпорации, които имат за цел да сложат ръка над всички природни ресурси, за да държат населението в зависимост.

Репортер на TNS.bg се свързва с шефа на пловдивското водно дружество Спартак Николов. Той бе изумен от разпространеното съобщение и заяви, че в него няма капчица истина.  Управителят на ВиК Пловдив обясни, че няма никаква опасност водата в Пловдив да стане 6 лева за кубик, нито, че дружеството ще бъде приватизирано. Той допълни,  че наскоро ВиК – Пловдив е подписал договор в Областна управа, с който дружеството ще се грижи за водоснабдяването и канализацията в Пловдивско за следващите 15 години.

Още новини от Пловдив и региона гледайте тук:


TNS.bg