След като Централното бюро на движението изключи Делян Пеевски и още седем души, приближени до него, се очаква да стане ясно дали те ще обжалват решението. Пеевски определи решението като противоуставно. 

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", категоричен бе Пеевски.

Според експерти, с изключването на Пеевски ДПС може да намали влиянието си.

"Изваждането му от ДПС ще намали до максимум обръчите от фирми с които той се е заобиколил. Едно по едно доминото почва да пада. Но и ДПС няма да е същият фактор, сега е на челните позиции, сега ще свали влиянието си", смята бившият външен министър Милен Керемедчиев.

"В политиката, която провеждаше, г-н Пеевски си позволи редом с турския етнически фактор да вкара и ромския фактор като съществен елемент за подкрепа на тази партия. Моделът "Доган" изигра своята положителна роля. Не позволи да се стигне до това спекулиране", заяви политическият анализатор проф. Захари Захариев пред Bulgaria ON Air.

А Делян Пеевски може да обжалва изключването си пред Централната контролна комисия на ДПС.