МЕЧ иска МВР и да се състави мнозинство срещу Борисов и Пеевски. Така ще има министерство на справедливостта, което да обединява всички силови структури, и ще можем да въдворим ред в държавата. Ще го предложим на ПП-ДБ и тази партия, която получи третия мандат. Нямам нищо против да бъда вътрешен министър, дори ще поема тази отговорност. Това заяви лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев в първия си коментар след края на изборния ден. 

Според данните, на база 99.71% протоколи, обработени от ЦИК, партията на Василев печели 4.59% от подкрепата на избирателите (111 615 гласа). Така успява да си осигури място в 51-вото НС. 

По думите му МЕЧ се позиционира срещу корупцията. "Благодаря на всички, които гласуваха. Имаме уникална възможност да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което да отговаря за представянето на ценностите морал, единство и чест. Последователността ни в политиката ще продължи. Ще предложим антиГЕРБ и ДПС мнозинство - със 140-150 народни представители. Отговорност на ПП-ДБ е да поканят всички, за да се сформира коалиция срещу Борисов и Пеевски. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционни закони", коментира още Василев.