Актуализацията на пенсиите не се случва, това е невероятен удар върху най-бедните пенсионери. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на посещение във Велико Търново.

"Ако нямаме 22 закона приети до края на годината губим и спираме 12 милиарда в европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения. Горивата продължават да са на тези високи цени, а вероятно есента идва още една COVID вълна", каза още той.

По думите му не е моментът за спирала от избори, "защото това ще е пагубно и загуба на историческо време". 

Той бе категоричен, че няма задкулистни договорки и изрази убеждение, че „Продължаваме промяната” ще срещнат и други съмишленици.

Той благодари за смелостта на министъра на спорта Радостин Василев.

"Това, което се случва в момента е опит на хора, които много дълго време са обогатявали сами себе си от обществените средства, от данъците на всичи, да запазят тази система. Ние с нашите колеги, коалиционните партньори сме решили да променим това. Вярвам, че рано или късно ще победим и вие ще растете в друга среда", отговори на въпрос на момиченце дали е некултурно това, което се случва в държавата. 

"Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя верните неща, в които вярвам и да спазвам принципите. И знаейки, че правя най-доброто от себе си, вече какви резулатати от това ще дойдат, то не е изцяло в мой контрол. Моята мотивация, моята задача е всяка сутрин да съм сигурен, че спазвам принципите си и давам всичко от себе си.", обясни Петков.