Колегите в ДПС призоваха за пълно обединение между мен и Ахмед Доган. Трябва да бъдем обединени. Призовавам д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Никога няма да си простим двамата с д-р Ахмед Доган, ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски. Това е абсурдно и двамата носим отговорност да не се случи.Това заяви председателят на ДПС Делян пеевски, след като се срещна с част от областните структури на партията.

"Днес го призовавам и му казвам - аз съм готов да се срещнем - колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията".

"Партията да бъде цяла, най-малкото заради дерибеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите - че ще има две ДПС-та", допълни той.

"Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него", посочи Пеевски. 

"Аз няма да бъда кандидат за премиер. Заявявам го ясно. Аз искам да има правителство", категоричен бе председателят на ДПС. 

"Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби. 

Попитан кои са дерибеите и има ли общо Джевдет Чакъров с тях, Пеевски каза, че лично Чакъров е звънял на част от хората в структурите да не идват на срещата в София.

"ДПС постигна резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да се счупи. От моя страна тема няма - аз съм готов да сме заедно, искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред".

"Няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме".

Парламентарната група ще реши кой да вземе мандата.

"Мога да го взема и аз, с излъчен кандидат за премиер, но аз няма да съм кандидат за премиер", каза Делян Пеевски.