Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите на ПП, изтекли по време на предизборната кампания през май. В тях се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци. Те бяха разпространени в социални медии, включително и публикувани във Facebook страницата на ПП през месец май.

В сигнала на Пеевски се настоява за проверка на автентичността на записите, както и за установяване на конкретните лица, участвали в разговорите.

В случай, експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследвани дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления, допълва председателят на ПГ на ДПС.

Пеевски напомня, че е недопустимо в една европейска държава подобни разкрития да не бъдат разследвани, а ако има виновни – да не бъдат наказани. "Това е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта към евроатлантическите партньори на страната и най-важното - че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България", пише още в прессъобщението на ДПС.