Рокадите в ДПС продължават и днес. Първо с изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група, а после продължиха и с промени в представителите на партията в държавните институции.

Изненадващо в дневния ред на парламента влезе освобождаване на Севджан Мустафов Съдкъев от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол. Предложението направи Йордан Цонев, седнал на председателското място секунди по-рано, пише 24 часа.

Съдкъев е избран за член на Надзорния съвет на агенцията по предложение на ДПС през 2010 година. Тогава името ѝ бе друго - Агенция за приватизация и следприватизационен контрол.

Гласуването мина неуспешно, но веднага след това от движението поискаха почивка. Вероятно след нея ще поискат и прегласуване.

Преди да се стигне до него обаче на трибуната излезе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който реагира остро на предложението. 

"Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група - на ДПС, в момента провежда чистка в държавата. Пеевски разчиства хората на Доган. Има ли някой, който да не го е разбрал, който да не го е видял? Включително днес изключеният Рамадан Аталай обяснява за невероятен сблъсък и разцепление във втората политическа сила в държавата. Би било редно най-малкото този човек, който си подава оставката, да дойде и да обясни какви са му мотивите", каза Костадинов.

"Ние тук в какво сме се превърнали? В натискачи на копчета, които да одобряват разчистването на терена от страна на Пеевски? Държавата се е превърнала в една арена, в която две мафиотски крила са се хванали гуша за гуша, а останалите трябва да гледаме?", попита Костадинов, при което Цонев го прекъсна и го призова да се придържа към точката от дневния ред, което изнерви Костадинов и той го призова да не го прекъсва. А Цонев му отговори, че използва "неприличен език".

Костадинов разказа, че по време на председателския съвет сутринта никой от ДПС не е поискал включване в дневния ред освобождаването на Садкъев, а час по-късно са го предложили в пленарната зала.

ДПС-Пловдив: Няма напрежение между Доган и Пеевски, това са манипулации на Рамадан АталайЮксел Расим отново призова пловдивския депутат да напусне парламента

ДПС изключи Рамадан Аталай от парламентарната група

Пеевски: Доган ни препоръча да не подкрепим ГЕРБ, но аз съм отговорен само пред хората