Ботев Пловдив има 18 месеца да завърши строежа на Колежа. Срокът бе удължен от Общинския съвет в Пловдив, но не мина без бурни дебати. За първи път ГЕРБ, Обединени патриоти и БСП бяха на една позиция в местния парламент, като единствените инакомислещи се оказаха съветникът от ДСБ Божидар Здравко и доскорошната му съпратийка Пепа Деведжиева.

Последната предложи да се направи комисия в Общинския съвет, на която да има представител от футболния клуб, който да разясни подробно за намеренията за строителството и да даде гаранции.

Първи срещу думите на Деведжиева скочи Слави Георгиев от Обединение патриоти.

„Не мога да приема, когато нефутболни хора се изказват по подобни казуси. Аз като фен на отбора и пловдивчанин смятам, че Общинския съвет трябва да направи всичко възможно този стадион да се случи! Всички трябва да подкрепим промените и решението да се гласува по най-бързия начин”, каза Слави Георгиев.  

Съветникът от БСП Иван Петкова – Бебето пък сложи шал на Ботев и се изказа от трибуната за моменталното удължаване  на срока за довършването на стадиона.

Най-краен в изказванията си беше Божидар Здравков. Той бе убеден, че клубът няма пари да построи стадиона.

„Това, което са ни представили от клуба като финансови разчети е като от времето на комунизма. Тогава се твърдеше, че всичко ще е по мед и масло пък след това останахме гладни и голи. Клубът няма пари да построи този стадион! Дори руснаците и американците да го построят и дадат, клубът отново няма да пари да поддържа това съоръжение”, заяви смело Здравков. Той изтъкна, че също е фен на Ботев и на тавана има 3-метрово знаме на тима, но това удължаване не било в интерес на пловдивчани и градът ще продължава да губи пари.

Слави Георгиев пък отвърна на Здравков, че не е чувал за по-фасадно изказване от негова страна.

„Да ни би да предлагате общината да си вземе стадиона, а не да го дадем на частния клуб, който да инвестира в съоръжението? По-комунистическо изказване от това няма!”, каза съветникът от НФСБ.

Упреците към думите на Здравков продължиха и от БСП, ГЕРБ и Кауза Пловдив.

Ангел Ангелов пък попита внука на един от най-успешните пловдивски кметове, дали знамето на тавана не е на Миньор Перник.

ДСБ съветникът също се разгневи и пророчески отсече, че е сигурен, че след 18 месеца там ще има дупка, а не стадион и призова залата да помни думите му.

Кметът Иван Тотев призова общинарите да не се поддават на емоцията. Той изтъкна, че градските власти подкрепят всички футболни клубове.

 „Общината няма да строи стадионите на нито един клуб в Пловдив, а усилията ще са насочени към градския стадион. Подкрепяме концесията на стадионите на Ботев, Локомотив, Спартак.Аз съм фен на всички пловдивски отбори”, каза Тотев.

В крайна сметка с 41 гласа „за” и двама въздържали се удължаването на крайния срок на строителството на Колежа бе прието.