БСП е натрупала опит в битките през последните 5 години срещу задкулисието и моделът на управление, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Нека бъде един успешен, разумен и с най-добри решения за хората с 4-годишен мандат парламент. Влизаме в него с три приоритета.

  • Истинската промяна на сегашния модел на управление, държавността, правова държава, справедливост, свобода, мир;
  • Превеждане на държавата и народа през кризите с грижа за хората;
  • Активна проевропейска политика на равноправни партньори с другите страни членки на ЕС, с ускорено приемане на Плана за устойчивост;

Преди 5 години ние назовахме сегашния модел на управление – паралелната държава на задкулисието и народ, поробен от свои. Започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лесно. Посочихме най-големите си врагове, те не бяха ГЕРБ, а страхът, апатията и отчаянието, че нищо не може да се промени. Хиляди хора излязоха преди година на площада, за да променят този модел и ние днес разбираме нашата задача”, каза лидерът на БСП.   Тя заяви, че трябва да се формира стабилно мнозинство, което да пребори три кризи -  здравна, икономическо-енергийна и социална, като не се допусне четвърта – политическа.

„В безпрецедентна ситуация сме. Има изготвен бюджет от служебен кабинет, както и такъв на  очертаващо се ново мнозинство. Има невъзможност да се приеме нито едното, нито другото.

Няма как да допуснем всички ни ангажиментите в предизборната кампания, да останат празни думи. Нашите обещания са облечени с числа и те отразяват политики.  Трябва максимално бързо да си свършим работата, а хората  да разберат, че държавата стои зад тях и ще положим усилия за редовно правителство с грижа за хората”, каза Нинова.