„Величие” не биха подкрепили експертно правителство, защото това е популизъм и води до скрити коалиционни договорки. Това заяви лидерът на „Величие” Николай Марков на консултациите при президента Румен Радев.

Държавният глава каза, че тези избори въпреки ниската избирателна активност са били успех за новата формация.

„Неслучайно медийният и общественият интерес към вас е голям,  защото вие сте новата сила в този парламент.  Всяка позиция и глас в тази неясна политическа обстановка е много важен за бъдещето на България”, заяви Радев.

Марков каза, че още с влизането си в парламента те са избрали  системен подход в действията си, но изрази съжаление, че не са били чути.

„Поискахме среща с лидера на първата сила Бойко Борисов, за да имаме яснота за целите на правителство, което ще предложат и какво  да се очаква от това управление. Не бяхме чути. Нямаме яснота какво предлагат и за това няма как да го подкрепим”, каза още председателят на партията. 

Според него най-добрият вариант за България е програмно правителство с ясни цели, срок и ангажименти, съставено от  лицата, имащи най-голямо доверие.

„ Ваше  решение е дали ще ни дадете третия мандат, ако се стигне до него. Ние нямаме претенции към него, но ще бъде комплимент и отговорност, ако това се случи. Ще предложим програмно правителство, което да носи ясна отговорност за управлението, а и е най-честно към българския избирател”, каза Марков.