ЦИК се събира в 10:30 на извънредно заседание и до тогава няма да допуска журналистите вътре. Представители на двете крила на ДПС - подкрепящите почетния председател на Движението Ахмед Доган и подкрепящите Делян Пеевски, са в сградата на Централната избирателна комисия , за да подадат документи за регистрация за предстоящите избори.

Те не са успели да започнат регистрирането в 9,30 часа, както бе предвидено, тъй като депутати от двата лагера са докупирали бюрата им. На видео се вижда как Цветозар Томов от ЦИК ги моли да освободят местата, но те отказват.

Регистрацията се отлага за след края на извънредното заседание. 

Жандармерия охранява входа на Централната избирателна комисия, предаде БНТ. Охранителите помолиха представителите на двете крила на Движението за права и свободи да освободят входа на институцията.

От пресцентъра на ДПС с председател Пеевски съобщиха, че са поддали електронно заявление минути след полунощ, като в съобщението, което беше разпространено до медиите се казваше, че Новото начало вече е факт, че ДПС - Пеевски са модерни и иновативни и завършваше с любимото изречение на Делян Пеевски, че най-хубавото предстои.

"Колегите от ръководството, които са в сградата на Народното събрание, ще подадат документите пред Централната избирателна комисия за регистрация на ДПС - Ново начало", каза пред журналисти Танер Кабилов, евродепутат от ДПС, подкрепящ Делян Пеевски.

Пеевски: ДПС - Ново начало вече е факт