Пловдивските социалисти наредиха листата си за народни представители на предстоящите избори. Тя беше утвърдена от градския съвет на партията преди минути. Без изненада водач на социалистите ще бъде социологът професор Иво Христов.

Най-голямо доверие сред пловдивските членове на БСП е събрал директорът на Окръжна болница доц. д-р Георги Йорданов. След него се нарежда младата общинска съветничка Теодора Халачева.

Младо попълнение попада в листата и под номер 4 - д-р Любомир Паунов. Той е млад хирург в УМБАЛ "Св. Георги" и се ползва с уважение и респект сред членовете на пловдивската структура.

Тодор Стоилов е нареден под номер 5. Красимир Трифонов, който беше временно изпълняващ длъжността председател на БСП-Пловдив, днес беше избран за постоянно на поста от другарите си. Той е събрал също толкова одобрение за влизане в листата, колкото и Георги Йорданов, но си е направил отвод.

Местата могат да претърпят лекото разместване с едно надолу, тъй като по традиция четвъртото място е запазено за коалиционните партньори.