Завидно настроение и усмивки във въздуха демонстрират министрите от кабинета на връщане от съвместната среща на двете правителства в Македония.

Издайничката е външната министърка Екатерина Захариева, която публикува снимки от борда на вертолета на връщане към България. Министрите летяха с хеликоптери поради факта, че в родната на македонския премиер Струмица няма летище. Летищата в западната ни съседка са само в Охрид и в Скопие, пише Канал 3.

Компания в позирането й правят министърът на икономиката Емил Караниколов, вътрешният Валентин Радев и шефът на Държавната агенция "Електронно управление" Росен Желязков.

В Струмица Захариева подписа с македонския си колега Никола Димитров Платформа за активизиране на сътрудничеството между външнополитическите ведомства на двете страни.

В документа се предвиждат редовни консултации на равнище министерства на външните работи и дипломатически представителства, за да направят работещ на практика договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Ще задълбочим сътрудничеството си в областта на визовата политика, граничния контрол и миграцията, написа в профила си в социалната мрежа външната министърка.