Това е поредната мотика, която настъпва главният прокурор.Това заяви пред "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в коментар за обвиненията от страна на Сотир Цацаров, че Андреев е правил опити да кадрува в МВР. 

Главният прокурор Сотир Цацаров сезира антикорупционната комисия в парламента за сигнал срещу депутата от ГЕРБ Методи Андреев. Той е обвинен в опит да назначи свое протеже на шефския пост в полицията в Първомай.  За деянията на Андреев свидетелства бившият шеф на ОД на МВР – Пловдив Пламен Узунов. Депутатът е звънял по телефона на Узунов в началото на тази година със съобщение, че се извършват нередности в РУП – Първомай и това налага смяната на шефа на полицейското управление в града.

Главният прокурор пита комисията "дали действията на народния представител са съвместими с правилника за организацията и дейността на Народното събрание". 

"Главният прокурор прави това, защото подкрепих инициатива на "Правосъдие за всеки", която предвижда промени в съдебната власт, засягащи и прокуратурата ... Никой главен прокурор обаче не може да ми затвори устата", добави Андреев.

Той бе категоричен, че държавното обвинение е „най-нереформираната част от българската съдебна система”.

Андреев не отрече, че е ходатайствал за назначаването на негов близък на въпросния пост, но само заради факта, че в РПУ - Първомай, са били установени множество нарушения. "Да, говорил съм с шефа на РПУ, за да обясня, че мога да го свържа с човек, който да му дава компетентна информация. Аз не съм просто убеден, а съм сигурен, че това нещо, което прави главният прокурор, е заради моята подкрепа за инициативата "Правосъдие за всеки", заяви Андреев.

"Не искам да споменавам името на моето "протеже" в РПУ-Първомай. Искам да попитам следващото нещо. Господинът, който е бил шеф на ОДП-Пловдив тогава, не е ли знаел, че аз съм правил проверка. Или той е бил достатъчно некомпетентен и некадърен, за да установи тези данни, вместо мен, или е бил зависим. Затова питам господин главния прокурор: Мои протежета ли са всички онези началници, които влязоха в РПУ-Първомай", заяви емоционално Андреев пред Нова.

TrafficNews.bg