Гинка Върбакова повтори думи от пресконференции на ГЕРБ и вече никой няма съмнение кой стои зад нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя отговори на думите на Върбакова от съвместното заседание на парламентарните комисии по енергетика и контрол над службите за сигурност, че щом Нинова пита как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ, тя в същия тил задава въпроса „А как може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи „Техноимпекс“?, явно визирайки лидера на социалистите.

„Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките за ток. Нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност. Това е голямата разлика – каза Нинова. – Ако някой до вчера се е съмнявал кой стои зад Гинка от Пазарджик, мисля че след това изказва не вече няма съмнение – тя повтори едно към едно изказвания от пресконференции на ГЕРБ. Буквално. Написани. Дори не ги беше запомнила, милата, просто ги прочете“.