Подалият оставка от ръководството на ДПС през 2011 г. Касим Дал обяви, че не изключва възможността да работи с Лютви Местан след отстраняването му от движението. Думите на Дал са пред изданието 24rodopi.com.


"Можем да работим заедно с Лютви Местан. Не изключвам тази възможност, но първо трябва да видим какви стъпки ще предприеме", заявява Дал, бивш зам.-председател на ДПС и създател на Народна партия "Свобода и достойнство".
 

Касим Дал е един от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 година, за което излежава присъда в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора (1986–1989). След амнистирането му през 1990 година става един от основателите на Движението за права и свободи, а от 1993 г. е негов заместник-председател.

През януари 2011 г. подава оставка от ръководството на ДПС и е изключен от парламентарната група на партията след като отправя обвинения към лидера Ахмед Доган, припомня изданието.

Вчера оластният председател на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер обяви, че напуска партията.

"Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави",коментира днес Юмер пред БГНЕС. 

Още новини четете ТУК

tns.bg