След безогледната разпродажба на имоти общината скоро ще остане гола като пушка, предупреждава лидерът на „Съюз за Пловдив“ Общинските съветници от ПП „Съюз за Пловдив“ са категорично против продажбата на имота на ул. „4-ти януари“ 36, който навремето беше предоставен за нуждите на ТЕЛК. Това заяви лидерът на партията и председател на групата адв. д-р Дани Каназирева по повод на предложението на администрацията до Общинския съвет за обявяване на поредния търг.

Сградата, строена някога за детско заведение, трябва да си остане общинска и след преустройство отново да се ползва за учебен или детски център, счита Каназирева. Според нея намерението на общината да продаде единствения си голям имот в суперцентъра на Пловдив е твърде неразумно, при това – на подозрително занижена цена от 596 000 лв. за 2374 кв. м. дворно място ведно с построената в него сграда на два етажа.

Това е още един случай за разпродажба на общински имоти на безценица, който навежда на съмнения, че или общината е закъсала здравата за пари и бърза да запуши дупките в бюджета, или сделката е договорена предварително, предполага Каназирева. Съветничката напомня, че местата в детските градини и ясли не стигат, училищните сгради в центъра са стари и тесни, а в същото време управляващите от ГЕРБ продължават с лека ръка да разпродават общинските имоти в ущърб на обществения интерес.

С тази политика много скоро общината ще остане гола като пушка, без да има възможност да строи нови детски, учебни и социални заведения, каквито потребности постоянно възникват, предупреждава лидерът на „Съюз за Пловдив“. Каназирева недоумява защо персоналът на ТЕЛК беше изваден почти принудително от сградата на ул. „4-ти януари“ под предлог, че в район „Централен“ има остра нужда от детски градини, а след това имотът престоя под ключ немил - недраг близо две години, за да бъде продаден.

Това е резултат на чиновническата немарливост или още едно обещание на кмета, което се спука като балон, пита съветничката. Според нея в управлението на Пловдив открай време се налага една и съща опасна тенденция – общинските имоти се изоставят умишлено и след като се амортизират или се превърнат в руини, се продават за жълти стотинки на определени купувачи. Такъв е примерът с почивната станция на община Пловдив в Приморско, доведена до състоянието на руина. Ако общината беше добър и грижовен стопанин, базата щеше да се ползва днес за за ученически лагер на пловдивските деца, счита Дани Каназирева.