"В началото имах доверие на Марков и исках да говорим, но след този момент при него нещо се счупи и нещо се промени. После гласуваха за една комисия. Разговорите станаха такива все едно говоря с полицай, аз му казвам нещо, а той ми хвърля присъди за това, което съм казал". Това заяви идеологът от "Величие" Ивелин Михайлов.

Михайлов заяви, че и той е търсен от "близки" с информация за компромат и искане на подкрепа за правителство. На въпрос за чие правителство трябва да е подкрепата, той заяви, че още не е било сформирано тогава и не е навлизал в дълбочина, а казал да пускат компромата.

„ГЕРБ или хората на Бойко“, така отговори Ивелин Михайлов на въпрос кой е притискал депутати от партията. „Трябва да си проверя, да помисля и да го кажа“, добави Михайлов, като уточни, че не е присъствал лично, а това му е разказано от Николай Марков. 

Поясни, че доскорошният лидер на парламентарната група Николай Марков му се е обадил в деня на първото заседание на парламента, когато Марков закъсня. Той е дал на Михайлов да говори с Виктория Василева, която от своя страна му е предложила да се гласува за Рая Назарян за председател на парламента.

„Освен това ни предлагат министерство да оглавим, нещо да свършим, да направим, има добри предложения“, казала още Василева. Михайлов отвърнал, че на срещите с хората преди изборите обещанието не е било за "някакво министерство".

В крайна сметка депутатите от „Величие“ гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Михайлов заяви, че партия „Величие“ ще продължи да функционира, но с нова листа на следващите избори. Вчера ръководството ѝ поиска Марков и Василева да напуснат позициите си в парламента, а днес парламентарната група се разпадна, след като в нея има едва 7 депутати, а минималният брой за група е 10. 

"За мен няма път назад, продължаваме с партия "Величие", създали сме я с идея да защити обикновените хора, затова е партията на народа или селската партия, а не на извисените аристократи", каза Михайлов.

Отрече да е държал депутати в дома си, както по-рано днес обяви Николай Марков.

"Самото място е с врати, прозорци, няма ключове, всеки може да си отвори и да излезе", каза Михайлов