За 365 дни в годината да има 365 жени. Това си пожела идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов в интервю за БТВ в опит да отрече, че срещу него е възможно да има компромати.

"Не виждам как може да има лични компромати срещу мен. Аз съм разведен, ако имам сексуални контакти с жени, това е прекрасно да имам 365 различни жени за 365 дни, защото в България има липса на мъже и по някакъв начин трябва да помагам. Няма смисъл да се обсъжда личния живот на даден човек в политиката. Приличам ли ви на човек, когото държат с нещо", заяви новият политик, който в края на миналата седмица влезе в конфликт с депутатите от партията си. Че е държан с компромати бе обявено от официалния председател на "Величие" Николай Марков. С отправени заплахи с компромати той оправда закъснението си за първото заседание на парламента, когато не успя да положи клетва като депутат.

"Аз съм член на партия "Величие", но както е казвал полковник Марков в много интервюта, ние сме лидерска партия, в която всички членове имат много голямо значение за самата партия, защото е важно да има демокрация и да можем всички да си кажем своето мнение", каза още идеологът Ивелин Михайлов. 

"Преди години, още когато създадохме партията, ние се обединихме за решаване на неправдите. По принцип един човек решава да се занимава с политика по две причини - някои искат да се реализират чрез политиката или човек вижда, че политиката не върши работа и по някакъв начин трябва нещо да направи, особено хората, които са предприемачи, те са свикнали да решават проблеми. Тръгна като местна инициатива, понеже имахме проблем в община Ветрино с една фирма за ветрогенератори, която се опитваше да подкупи общинските съветници и ние решихме всички хора от бизнеса да се организираме и да направим тази партия. Това не е бизнес партия, всяка партия е отражение на проблемите на хората, ние сме възникнали като местна партия с местни проблеми, но вече виждаме, че те са национални", твърди Михайлов.

"Когато имаше предизборна кампания, някой трябваше да помага и тогава се включват хората, които изявяват желание. Когато се прави нещо безплатно, не всеки има възможност. Помагах с посланията, ние ги уточнихме общо, какво трябва да се прави. И понеже имам умение да говоря публично, реших да помогна в тази посока. Нашата кампания е много евтина, затова ни казват тик-ток партия или партия, която е в интернет, там струва нула. Ние нямаме субсидирани реклами. Пътуванията ни в чужбина направихме в три държави - Великобритания, Германия и Австрия. Започнахме срещи с хората един месец преди кампанията. Аз съм гарант на обещанията, които сме направили. Хората в България са се нагледали и наслушали на политици, които влизат във властта и после правят обратното на това, което са казали. Много е важно да се спазват обещанията", обясни той ролята си във "Величие". Миналата събота Михайлов се закани да изгони 5-6 депутати от партията заради предателство, но впоследствие Николай Марков му напомни, че е редови член и не може да гони никого.

"Нашите депутати имат нужда от извинение, за да са спокойни и да работят. Всичко давам, само да са добре. По време на избора на правителство ще видим дали има пробити депутати, кои са пробити, какво се е случило. Ще видим в крайна сметка при следващите гласувания, за момента приемаме, че аз съм направил грешка, изказал съм се бързо и непремерено за тях", коментира сега Михайлов, след като в сряда му се наложи официално да се извини. Той познавал всичките депутати в партията си без Етиен Леви, но той му изглеждал свестен.

"Когато депутатите влязат във властта, някой трябва да свърши работата на място, коментира той защо не е станал депутат. Разделихме се на две - едните да ходят на терен сред хората всеки ден, защото винаги партиите трябва да обслужват интересите на хората и другите да са представители във властта", заяви още Михайлов.

"Трудна работа е да ме набият, аз нали имам частна армия", каза още идеологът на "Величие". 

Михайлов призна, че дължи данъци в размер на почти 650 хиляди лв., но е категоричен, че никога не е имал намерение да не ги плаща. Винаги съм си декларирал данъците, винаги съм ги плащал и когато не са платени, на тях има законова лихва, която се начислява. Те са обезпечени с имоти, няма как да не ги платя. Това е законово прави на всеки един бизнес да си плати данъците в момента, в който има възможност, заяви той. 

Платил е задълженията на неговите фирми в размер на 300 хил. лв. "Другите 350 хил. не са на мои фирми. Някои от фирмите от 2015 г. са продадени. Какво като НАП ми запорира имущество, то не е за продаване. Има толкова много, че няма проблем", казва той.