На изборите ще има две листи на ДПС, но нито една от тях няма да използва регистрацията на движението.

Едната листа ще се казва "ДПС - Ново начало" и е на председателя Делян Пеевски, а другата е "ДПС - Демокрация, права и свободи" и е на лидера Джевдет Чакъров и почетния председател Ахмед Доган, пише 24 часа.

Така изглежда за момента картината за изборите, но тепърва предстои ЦИК да разгледа документите на двете крила в движението и да реши дали да ги допусне до участие в изборите.

Регистрирахме коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало”. Това обяви Искра Михайлова, която посочи, че се явяват с двама коалиционни партньора – ПП „Български глас” и ПП „Новите лидери”.

„Очакваме решението на ЦИК. Нашите избиратели, българският избирател е интелигентен, грамотен, разумен, позитивен. Най-вече, който решава напълно съзнателно какво прави - не може да бъде объркан”, отговори Михайлова на въпрос дали регистрацията на две формации с името ДПС може да обърка избирателите.

Припомняме, че Централната избирателна комисия реши да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски. 

Решението беше взето с осем гласа "за" и три "против", като беше уточнено, че и двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер.