Жената на издирвания от няколко дни алпинист Боян Петров - Радослава Ненова отправи молба за помощ в социалните мрежи. Ненова обяви сметка за набиране на средства, за да финансира спасителната акция.

"Не знам доколко е подходящо, но ето че го направих. Сметка за спасителната акция на Боян. След време застрахователите би трябвало да възстановят пари, но след време не ми върши работа аз имам само СЕГА. Радослава Георгиева Ненова BG32 UNCR 7000 1523 2695 49 UniCredit Bulbank UNCRBGSF мога да посоча и Paypal ако е по-удобно", написа тя във Фейсбук.

Веднага под поста на Радослава заваляха коментари:

Имате и моята подкрепа! Хайде, хора! Помагайте! Ежедневно хвърляме пари за толкова маловажни неща! Сега животът на Боян зависи от всеки лев, който се трупа за спасителната акция! Господ да го опази жив и здрав и да го върне при семейството му и на българите! Имаме нужда от човек като Боян!

С надежда и много симпатия за този голям и обаятелен човек! Надявам се да се раздвиждат нещата и да спрат да отлагат хеликоптер, защото Боян чака.Сигурна съм! Успех, Радослава!

Успех! Всички вярваме в силата на Боян!