Номинираната за министър - председател Горица Кожарева връчи списък на предложените за служебни министри на президента. Ето и имената:

Министър-председател – Горица Кожарева

Кожарева е вторият служебен министър-председател, избран според шестата поправка на Конституцията. Магистър е по специалност „Счетоводство и контрол“ в Стопанската академия „Д.А. Ценов“, Свищов. През годините е заемала позиции на ръководител Одитно отделение, извършващо финансови одити, одити за съответствие при финансово управление и одити на изпълнението и ръководи работна група за изработване на частта „Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитна дейност на Сметната палата. Била е член на Консултативния съвет на Сметната палата, както и главен експерт в НАП.

Вицепремиер и служебен министър на финансите - Людмила Петкова

Тя е родена през 1967 година. Има магистърска степен по "Икономика и управление на търговията" от Университета по национално и световно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста директор на Дирекция "Данъчна политика" в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като началник на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална агенция за приходите.

Министър на образованието и науката – Галин Цоков

Той е професор по управление на образованието в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски", Директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на университета. Той е заместник-декан на Педагогически факултет на Пловдивския университет. Преминал е специализация по Образователно лидерство в Банкстрийт колеж по образованието, Ню Йорк, през 2014 г. Автор е на над 100 научни публикации, издадени в България и чужбина.

Министър на земеделието - Георги Тахов

Роден е през 1971 г. Завършил е езикова гимназия „Бертолт Брехт” в Пазарджик. Той е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка”. Притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол” от ВФСИ „Д. А. Ценов”, Свищов, „Право” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред” от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия.

Министър на икономиката - Петко Николов

Магистър е по „Право” от Софийския университет  „Св. Климент Охридски”. Специализирал е валутен, митнически и данъчен контрол, както и наказателно-правни науки.  Магистър е по финанси. През 2001 г. е назначен за председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация. От 2003 г. до юни 2016 г. е председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Министър на транспорта и съобщенията – Валери Борисов

Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов

Министър на труда и социалната политика – Ивайло Иванов

Министър на отбраната – Атанас Запрянов

Министър на външните работи – Иван Кондов

Министър на правосъдието – Мария Павлова

Министър на културата – Найден Тодоров

Министър на околната среда и водите – Виктор Атанасов

Министър на здравеопазването – Петко Стефановски

Министър на електронното управление – Валентин Мундров

Министър на туризма – Евтин Милошев

Министър на младежта и спорта – Георги Глушков

Румен Радев обаче отказа да подпише указа, като поиска от Горица Кожарева да предложи друг вътрешен министър, за да се гарантират честни избори.  Той и даде срок до 15:00 часа, но тя отказа да промени мнението си. Така президента отказа да подпише указа, и заяви, че ще търси друг кандидат за министър-председател сред потенциалните кандидати. 

Изборите се отлагат за след 20 октомври.