Служебният премиер Димитър Главчев не отхвърли възможността пак да ръководи служебно правителство, ако вторият и третият мандат също постигнат неуспех.

"Ако се стигне до същата процедура, в момента с хипотези говорим, нека да изчакаме втори и трети мандат. След това всички знаем каква е процедурата. Пред президента има възможност да избира от няколко човека. На президента съм казал : "Само ако няма кой друг". Тогава така приех, нямам примина да кажа нещо различно", каза Главчев в кулоарите на парламента веднага, след като Народното събрание отхвърли предложения от ГЕРБ-СДС премиер с първия мандат Росен Желязков.

Главчев увери, че бюджетът ще бъде готов навреме.

"Както знаете бюджетната процедура се изготвя в Министерството на финансите и там експертите, които правят бюджетната процедура са едни и същи, нямайте съмнение, че всичко ще бъде направено навреме."

Относно призивите позицията на МС за срещата на Върха на НАТО да бъде разсекретена, Главчев подчерта:

"Многократно съм казвал, че спекулации и заглавия от типа :"България се вкарва във война" не са верни, няма нищо подобно. Не е записано в доклада, няма и да се обсъжда подобна тема. Засекретяването идва от там, че се засягат всички държави членки."

България остава без редовен кабинет! Росен Желязков събра само 98 гласа за премиерГЕРБ – СДС и 30 депутати от ДПС подкрепиха кандидатът за министър-председател

Радев: Очевидно е, че политическата криза продължаваНе посочи кога ще връчи втория мандат