Две изслушвания на служебния премиер са предвидени в дневния ред на Народното събрание. Първото е още в началото на заседанието - за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Второто - по темата за Северна Македония.

Той сподели, че няма очаквания от гласуването на проектокабинета "Желязков." "Имам готовност за всякакъв изход от днешното заседание. Не разполагам с гадателски способности, за да знам дали ще бъде приет съставът на проектоправителството на ГЕРБ-СДС. Като съм се заел с някаква работа, я върша, и то я върша до степен такава, че да мога да я предам възможно най-скоро", сподели той.

Днес от 13:00 ч. се очаква парламентът да гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. 

Попитан дали има "лимит лично за себе си, който сте си поставил да стоите начело на управлението", ако няма редовно правителство, Главчев отговори: "Лимита го поставя законодателството".

На 1 юли номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Росен Желязков получи и веднага върна изпълнен на президента Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство. По-късно същия ден държавният глава издаде указ, с който предложи на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател Росен Желязков.