Кабинетът "Желязков" ще бъде гласуван от парламента в 13,00 часа утре. Гласуванията за това ще са три - първо на кандидата за министър-председател Росен Желязков, после на структура и накрая поименния състав на Министерския съвет.

Депутатите обаче ще започнат деня си с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, който ще се яви в Народното събрание заедно с военния Атанас Запрянов и заместник-външния министър Невяна Митева. Тримата ще разкажат на депутатите за подготовката за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон на 9-11 юли.

Всъщност тази седмица Главчев ще трябва да дойде в парламента три пъти за три дни, а Запрянов - два пъти.

В четвъртък премиерът и външен министър ще бъде на изслушване в парламента за отношенията ни със Северна Македония и процеса по приемането им в Европейския съюз по искане на "Възраждане". Военният министър пък ще обясни за пореден път, че България няма да се включва във войната в Украйна с жива сила по покана на БСП.

В края на седмицата Главчев пак ще трябва да се отбие през Партийния дом, за да обясни за уволненията и назначенията в службите, за което е повикан от ПП-ДБ.

В програмата им за седмицата влиза още поредно изслушване на регионалната министърка Виолета Коритарова, приемане на оставката на Владимир Савов - заместник-председател на Комисията на финансов надзор, както и парламентарен контрол.

Това е втора поредна седмица, която депутатите си запълват само с изслушвания, след като в първата им работна седмица едис