Три от десните формации у нас ДСБ, „Да, България” и „Зелените”  се обединиха под името „Демократична България”.  Трите формации подписаха декларация,  в която бе заявено, че те обединяват своите сили, за да изградят "управленска алтернатива" на сегашното статукво.

Споразумението бе  подписано от Атанас Атанасов – председател на ДСБ, Христо Иванов – председател на „ Да България’’ и Владислав Панев – съпредседател на „ Зелените’’. В ръководството бе избран и пловдивския лидер на ДСБ Йордан Иванов, като неговия ресор ще е „ Децентрализация, регионална политика и транспорт”.

„Партиите, които създаваме Демократична България сме в опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление, който ограбва бъдещето на страната, всекидневно атакува демократичните ценности, подменя евроатлантическият избор на България и лишава младите поколения от перспективата  да градят живота си в свободно и демократично общество“, казва се в декларацията, приета днес от учредителите на Обединението.